tipuri produse woocommerce

Tipurile de produse implicite Woocommerce

Odata instalat plugin-ul Woocommerce, va trebui configurat tipul de Magazin Online. Woocommerce solicita aceste informatii inca de la inceput (printr-un formular de configurare) pentru a afisa optiunile pentru fiecare produs ce urmeaza a fi adaugat sau editat. Spre exemplu, daca declaram la inceput, in pasii de configurarea a Magazinului Online ca vindem template-uri pentru pagini web (produse virtuale), atunci in pe site nu vor aparea detalii despre livrare (curierat sau taxe de livrare).

Care sunt tipurile de produse?

Implicit, in Woocommerce putem opta pentru 6 feluri de produse:

  1. Produse simple – dupa cum le este si denumirea, sunt acele produse obisnuite la care se poate adauga stoc, pret si detalii despre livrare.
  2. Produse grupate – se poate crea un produs care sa contina la randul luiun pachet care sa cuprinda alte produse. Spre exemplu, daca aveti 3 produse diferite (sa presupunem ca vindeti un mouse de calculator la pretul de 100 Ron, o tastatura la pretul de 150 Ron si o pereche de casti la pretul de 200 Ron), puteti crea un al 4-lea produs care sa contina un pachet format din cele 3 produse. Puteti adauga si o oferta de pret, astfel incat cine le cumpara sub forma de pachet sa beneficieze de o reducere.
  3. Produse externe/afiliate – de regula acestea au rolul de a promova produsele care se vand pe alte site-uri. Ele sunt similare cu cele simple, diferenta fiind ca au in locul butonului de “Adauga in cos” un buton care trimite utilizatorul pe site-ul de unde il poate achizitiona.
  4. Produse Virtual – reprezinta acele produse simple care au bifata optiunea “virtual”. Acestea nu necesita o cantitate de stoc sau metode de livrare. Exemplu de produse virtuale: servicii de consultanta sau cursuri online.
  5. Produse descarcabile – acestea au bifata optiunea “downloadable”. Sunt similare celor virtuale si nu necesita de asemenea o cantitate de stoc sau metode de livrare. Odata achizitionate, vor redirectiona utilizatoruii catre o adresa URL de unde pot descarca fisierele.
  6. Produse Variabile – similare cu produsele simple, insa cu variatiuni incluse ce pot modifica pretul. Spre exemplu, sa presupunem ca avem ca produs adaugat un tricou. Acesta va putea avea variatiuni de culoare cu preturi diferite. Daca intri in pagina de produs, si alegi culoarea albastra, produsul poate avea pretul “A”, iar daca alegi culoarea rosie, acesta va avea pretul “B”.

Distribuie: