copywriting

Cum sa devi un copywriter

In ultimii ani industria marketing-ului a luat un puternic avant, iar perioada pandemiei a avut un efect pozitiv asupra numarului de magazine din mediul online, care s-au dezvoltat.
Marketing-ul si magazinele online au nevoie de continut, acesta fiind furnizat de catre copywriteri care au un talent frumos de a impacheta cuvinte care sa atraga.
Munca de a scrie reprezinta acum o profesie in plina expansiune, care se bazeaza pe scrisul pentru internet. Fie ca vorbim despre blogger, copywriter sau content writer, toate sunt cautate in diverse companii. Reprezinta un loc de munca ideal pentru cei care isi doresc sa lucreze de acasa, cand calatoresc sau cei care isi doresc un venit suplimentar.
Pentru inceput, poti sa iti creezi propriul blog unde poti sa castigi bani din publicitate. Astfel, talentul de a scrie este slefuit.
Blogul poate fi folosit ca si portofoliul tau, astfel clientii pot observa cat de creativ/a esti.
Din moment ce te-ai decis sa urmezi aceasta vocatie, poti cauta un loc de munca la o companie ca si copywriter. Poate fi o companie care creeaza continut, iar avantajul il reprezinta modul cel ma rapid de a fi platit.

Freelancer


Un alt lucru pe care il poti face, este sa lucrezi ca si freelancer. Acesta iti ofera posibilitatea de te bucura de libertatea de care ai nevoie. Insa exista si un dezavantaj, as putea mentiona ca acesta este la inceput, ai foarte mari sanse sa fii mai putin platit, decat daca ai lucra intr-o agentie.
Evident ca acest aspect se poate schimba, deorece poti sa iti creezi un portofoliu de clienti care sa te ajute sa intri in zona de profit.
Este important sa iti creezi un brand, propriul stil astfel ca oamenii sa te poata cunoasca, iar pe parcurs sa castigi din calitatea stilului tau de a scrie.
Pentru a lucra ca si freelancer te poti inregistra pe platforme care creeaza continut si poti castiga bani din scrierea articolelor la cerere. Ideal este ca la inceput pana o sa prinzi putina experienta, taxa sa fie destul de mica. Pe parcurs poti creste.
De mentionat este ca exista si platforme care conecteaza freelanceri direct cu potentialii clienti.
Nu ai nevoie de ani, pentru a deveni un profesionist, fii constat in ceea ce faci si totul se va desfasura mult mai rapid.


Top 10 pasi de urmat pentru a reusi in freelancing copywriting:


– Nu lucra gratuit, poti face asta doar la inceput pentru a-ti construi un portofoliu
– Lucreaza constant
– Respecta intotdeauna termenele limita
– Taxeaza mai mult decat media care este pe piata
– Livreaza mai mult decat ti-ai asumat sa faci
– Informeaza-te, dezvolta tot ceea ce stii
– Fa-te cunoscut prin recomandarile clientilor
– Imbunatateste-ti abilitatile de prezentare si negociere
– Nu renunta niciodata dupa o colaborare usoara
– Stabileste-ti propriile standarde


Domeniul acesta difera foarte mult de domeniile clasice de munca, in care clientii vor sa vada in Cv-ul tau ani intregi de experienta. In profesia de copywriting clientii vor sa vada talentul tau care nu e reprezentat neaparat de numarul de clienti, vor sa simta increderea pe care tu le-o oferi, ca iti vei face treaba asa cum si-o doresc ei sa fie facuta.
De cele mai multe ori sfaturile clasice si traditionale nu sunt cele care functioneaza cel mai bine, pentru ca piata este intr-o continua dezvoltare, iar tu trebuie sa te adaptezi cu tot ceea ce este nou si in trend.

Distribuie: