importa / export woocommerce products

Cum sa importati sau exportati manual produsele din Woocommerce

Daca aveti un magazin online sau administrati unul, cu siguranta va trebui sa aveti cateva cunostiinte de baza despre cum sa gestionati importarea sau exportarea produselor de pe site. In primul rand trebuie sa precizam de ce este important sa aveti aceste cunostiinte:

  1. Puteti preveni situatiile in care site-ul nu mai functioneaza normal. Acest lucru poate fi ca o urmare a incompatibilitatii dintre unele coduri sau chiar a unui atac pornit de catre persoane straine rau intentionate. Un backup al fisierelor va putea remedia aceasta problema si va readuce toate functionalitatile magazinului.
  2. Doriti sa mutati site-ul la un alt serviciu de hosting.
  3. Colaborati cu site-uri afiliate, care doresc sa afiseze produsele dvs. in paginile lor magazin.

Cum sa exportati produsele

Pentru a incepe exportarea produselor, va trebui sa va logati pe site-ul WordPress, si sa selectati din meniul din stanga optiunea “Produse”. Dupa ce ati deschis pagina de afisare a tuturor produselor, va trebui sa selectati optiunea “Exportati” din partea de sus a ecranului, dupa cum este arat in imagina urmatoare.

Dupa ce ati facut acest lucru, va aparea urmatoarea fereastra:

In aceasta fereastra puteti opta daca doriti sa exportati toate produsele sau doar o parte din ele, facand selectia dupa categorie, tip sau sectiuni interioare (atribute, inventar, sku, etc.). Produsele vor fi salvate pe calculatorul dvs, intr-un fisier cu extensia .csv.

Cum sa importati produsele

Pentru a importa produsele va trebui sa selectati deasemenea optiunea “Produse” din meniul lateral al panoului WordPress, iar in pagina nou deschisa “Importati” asa cum este arat in prima imagine din sectiunea “Cum sa exportati produsele” a acestui articol. Dupa ce ati facut acest lucru, va fi deschisa o fereastra, asemanatoare cu aceasta:

In aceasta fereastra puteti incarca fisierul .csv cu produsele pe care doriti sa le importati pe site. Dupa ce apasati pe continuare, veti fi intrebat daca doriti sa ierarhizati produsele. Daca nu, apasati pe butonul din dreapta jos “Importati” si gata. Produsele dvs. apar acum in lista magazinului online.

Distribuie: