Plugin-urile (sau modulele) sunt niste foldere care contin fisiere cu extensii .php, .html, .css, .js, etc. Ele sunt create pentru a da functionalitati noi website-urilor si paginilor si pot fi adaugate utilizand una din urmatoarele metode:
1.Prin descarcare – accesand subfila “adauga module” din sectiunea”plugin-uri” a meniului principal din panoul de control. Aici va aparea o lista cu toate plug-inurile disponibile in platforma online WordPress . Acestea pot fi cautate atat dupa nume cat si dupa cuvinte cheie. Ele si pot fi sortate dupa popularitate sau recomandari. Dupa ce ati instalat un plug-in selectat, va trebui sa apasati si optiunea “activare” pentru ca acesta sa devina functional.

2.Prin upload – incarcarea fisierelor se poate realiza atat prin intermediul WordPress, in acelasi subfile ca la punctul 1, cat si de pe server prin intermediul panoului de la Cpanel. Calea catre locul unde sunt stocate plug-inurile este de regula prin sectiunea File Manager, public_html/wp-content/plugins. La fel ca mai sus, odata instalate sau copiate in folderul mentionat, ele necesita sa fie activate.

In aceeasi sectiune de “plugin-uri” din meniul panoului de control WordPress intalnim si urmatoarele optiuni:
- Plug-inuri instalate – Aici pot fi vizionate sub forma unei liste toate plug-inurile instalate. Din aceasta locatie putem opta si decide ce module trebuie sterse, activate sau dezactivate. Asemanator postarilor sau paginilor, putem realiza o selectie individuala sau in masa.

- Editor de module – Aceasta pagina va permite sa selectati fisierele plug-inurilor si sa le editati codul.
