Google plugin for wordpress

Cum sa afisati toate statisticile oferite de instrumentele Google in panoul WordPress

In acest articol voi prezenta un modul foarte util, care nu ar trebui sa lipseasca de pe nici un site WordPress. Este vorba de Google Site Kit. Prin intermediul acestuia nu va mai fi nevoie sa va logati mereu la toate platformele Google pentru masurarea datelor website-ului dvs, precum Google Search Console, Google Analytics, Google AdSense, etc. Toate acestea le puteti viziona in timp real direct din panoul de control WordPress. Insa acest lucru nu va insemna ca nu va trebui sa intrati cel putin odata pe aceste platforme, pentru a va crea un cont in care sa inscrieti website-ul pentru monitorizare.

Configurare

Dupa ce v-ati logat si configurat conturile, va trebui sa va conectati la panoul de control WordPress si sa cautati “Site kit by Google” in bara de search a paginii de adaugare plugin-uri. Acesta ar trebui sa arate asa:

Dupa ce l-ati gasit, apasati pe butoanele de instalare si activare. Acum veti avea aceste optiuni in meniul lateral WordPress:

Vom selecta pagina “Dashboard”, unde ni se va cere adaugarea unui cont de Google (cel inregistrat in platformele respective). Dupa ce ati selectat contul respectiv, veti avea acces la o pagina in care veti putea vedea datele statistice. Daca conturile Google au fost create recent, respectiv la mai putin de 30 de zile, sectiunile vor avea un fundal albastru si vor transmite un mesaj prin care se specifica ca datele sunt in curs de colectare, dupa cum urmeaza:

In partea de sus a paginii se afla sectiunea pentru afisarea traficului website-ului
In sectiunea urmatoare urmeaza sa fie afisate datele contului Search Console
O alta sectiune in care vor fi afisate datele privind timpul de incarcare a paginii si erorile identificate de Google Search Console

Mai joi, aceasta fiind ultima rubrica, intalnim o sectiune prin intermediul caruia putem sa conectam site-ul la Google Adsense pentru afisarea unor reclame in continut paginilor.

In subpagina a doua din meniul plugin-ului (“Settings”) avem posibilitatea sa vizualizam toate conturile adaugate, precum si posibilitatea adaugarii unor noi platforme sugerate de Google. dupa cum este aratat si in imaginile urmatoare:

Distribuie: