incarcarea paginilor wordpress

Utilizarea paginilor in WordPress

In WordPress puteti crea diverse pagini, in care va puteti structura intr-un mod organizat continutul site-ului. Spre exemplu, in pagina de blog puteti afisa ultimile postari create, in pagina “contact” puteti afisa un formular de contact, o harta si datele de contact, in pagina “despre noi” informatii generale privind organizatia dumneavoastra pentru care ati realizat site-ul, etc..

Spre deosebire de postari, paginile create nu sunt afisate in ordinea cronologica in care acestea au fost create.

Cum gestionezi paginile?

Pentru a putea gestiona paginile va trebui sa fi logat la panoul de control WordPress. In meniul din stanga vei avea sectiunea “pagini”, care cuprinde doua subfile: “toate paginile” si “creeaza pagina noua”. Prima optiune te va duce la afisarea tuturor paginilor existente deja in WordPress si iti ofera posibilitatea sa stergi sau sa editezi din acestea, individual sau aplicand o “actiune in masa”. Modul de afisare a tuturor paginilor in panoul de control WordPress, precum si meniul de selectare este similar cu cel al postarilor.

Cum creezi o pagina noua

Pentru a crea o pagina noua, trebuie doar sa selectezi subfila “creeaza pagina noua” de la optiunea “pagini” din meniul principal al panoului principal WordPress. In pagina deschisa, vei intalni un bloc de campuri, care asemanator postarilor, trebuiesc completate cu titlul (numele paginii pe care doresti sa o construiesti) si continutul. In partea dreapta vei avea o bara laterala din care se poate selecta informatii generale despre pagina creata, dupa cum urmeaza:

  1. Stare – posibilitatea alegerii modului in care pagina poate sau nu fi vazuta de alte persoane, altele afara de autor. Astfel, aici avem trei optiuni,sa fie publica (vizibila oricui), sau fie privata (sa fie vizibila doar anumitor persoane cu un cont existent) sau sa fie protejata prin parola, adica sa nu poata fi vizitata de nimeni, indiferent ca este utilizator logat sau nu, decat in urma introducerii unei parole.
  2. Publica – posibilitatea alegerii unei date calendaristice de la care pagina sa fie facuta publica.
  3. Autor – selectarea persoanei care creeaza pagina
  4. Tipul de sablon- selectarea stilului paginii. Acesta poate fi implicit WordPress, sa foloseasca design-ul temei sau al unui builder folosit (spre exemplu Elementor).
  5. Permalink – editarea adresei URL a paginii
  6. Atribute – posibilitatea selectarii unor pagini “parent”.
Distribuie: