tehnicile seo

Tipurile de tehnici SEO

Tehnicile SEO

Utilizarea unor cuvinte cheie necesita respectarea anumitor seturi de reguli tocmai pentru a nu abuza de frecventa permisa a acestora in pagina si de a reduce din calitatea informatilor. Este adevarat faptul ca un numar mai mare de afisari al cuvintelor cheie poate sugera motoarelor de cautare in unele situatii ca textul din pagina dvs. este mai relevant decat cele din alte pagini similare, insa numai daca acesta, spre exemplu, nu depaseste un anumit procentaj din volumul total de continut. Nu putem repeta un cuvant la infinit, fara a aduce nici o informatie noua, doar de dragul de a aparea mai sus in motoarele de cautare. Tocmai in aceasta idee, Google incearca sa previna cat mai mult situatiile in care utilizatorii viziteaza anumite pagini web in speranta ca vor gasi un raspuns pentru cautarile lor, insa in lipsa acestuia parasesc paginile imediat. Astfel, posibilitatea optimizarii cuvintelor cheie in vederea imbunatatirii continutului unui website pentru satisfacerea cererilor din motoarele de cautare se poate realiza prin trei tehnici: White Hat, Gray Hat si Black Hat.
Numele acestora deriva de la tipologia caracterelor din filmele de la inceputul secolului XX (dupa anul 1920), in care personajele pozitive sau eroii purtau atunci palarii de culoare deschisa, iar personajele negative sau infractorii avea capul acoperit cu articole textile de culoare inchisa (neagra).

White Hat

In cadrul acesteia sunt realizate metodele de optimzare ale unui website in limita recomandarilor si permisiunilor celor de la Google. Spre exemplu:

  • se evita folosirea excesiva a cuvintelor cheie, fapt ce duce la “canibalizarea” paginilor (mai multe pagini dintr-un site sunt optimizate pe aceleasi cuvinte cheie). Daca am lua ca reper recomandarile celor de Yoast, cuvintelor cheie nu trebui sa depaseasca 4% din volumul total de text.
  • imaginile contin o descriere alternativa si un nume relevant care sa aduca informatii utile cu privire la subiectul afisat.
  • paginile contin link-uri interne care ghideaza utilizatorii spre celelalte parti ale site-ului.
  • sunt evitate “fermele de link-uri”. Un numar cat mai mare de link-uri raportat la un numar mic de text sugereaza ca pagina nu are un scop informational, ci unul de a ajuta alte site-uri prin oferirea unor “voturi de incredere” spre a le ajuta sa creasca in pozitiile din cautariile Google.
  • Sunt considerate mai relevante paginile care contin cel putin 300 de cuvinte.
  • Este folosit un continut calitativ.

Black Hat

Aceasta este oo tehnica total opusa celei White Hat si reprezinta acele metode de fortare si/sau incercare de “pacalire” a crawlerelor Google in vederea obtinerii unor rezultate mai bune in motoarele de cautare. Printre tehnicile Black Hat se numara:

  • folosirea unor link-uri redirectionate (utilizatorul vede un titlu si o descriere in pagina de cautare Google, insa dupa ce da click este redirectionat pe o cu totul alta pagina, total nerelevanta).
  • aplicarea unui continut duplicat, preluat de pe alte pagini web.
  • utilizarea unor texte in pagina, nevizibile utilizatorilor. Ele exista pe pagina, dar sunt setatea sa nu fie afisate si au ca scop incercarea de a “pacalii” crawlerele Google prin a spune ca pagina contine acele cuvinte (care repet, nu pot fi vazute de utilizatori) si prin urmare relevanta in pentru a se situa intr-o pozitie favorabila in motoarele de cautare.

Gray Hat

Metodele Gray Hat sunt o cale de mijloc intre White Hat si Black Hat. Ele pot reprezenta o cale de creare a unui continut doar in ideea de a obtine backlink-uri. Practic, pentru utilizator, pagina ar fi la fel de utila si fara continutul introdus.

Distribuie: