social share wordpress

Adauga butoane Social Share cu pluginul “Add to any”

Ai un blog, un magazin online sau pur si simplu un site de anunturi si vrei ca utilizatorii sa poata distribui postarile din paginile tale? Puteti realiza acest lucru in doar cateva minute utilizand modului “Add to any“.

Instalare

Pentru a incepe, va trebui sa descarci pluginul selectand din meniul WordPress Plugins>Add new. In pagina deschisa, cauta in bara de search din dreapta “social share”. In lista afisata vei gasi mai multe module, insa va trebui sa il alegi pe cel care va arata asa:

Configurare

Dupa ce l-ati instalat si activat, il veti gasi in meniu selectand optiunile Setari>Addtoany. Dupa ce ati facut acest pas, veti intra pe pagina de configurare plugin-ului. Aici veti avea doua taburi: Standard si Floating. In primul tab sunt setarile prin care puteti atasa icoanele de social-media in paginile de articole/produse. In al doilea tab puteti opta pentru afisarea acestora in dreapta sau stanga paginilor, prin intermediul unui div setat cu atributul position la valoarea sticky. Incep setarile in primul tab, dupa cum urmeaza:

In partea de sus selectati dimensiunea butoanelor de distribuire, precum si alegerea dintre un fundal colorat sau unul transparent. La rubrica “share buttons” veti putea selecta dintr-o lista retelele de socializare pentru care vreti sa adaugati cate un buton. Aici putem opta inclusiv pentru un buton de printare pentru articole sau pagini.

In partea de jos a pagini veti gasi optiunile de selectare a locatiilor unde doriti sa adaugati butoanele, precum si de adaugarea a unei optiuni prin care utilizatorul va putea un meniu pentru a selecta si alte retele de socializare, altele decat cele introduse de dvs.. Apasati butonul de salvare si gata. Iconitele de distribuire vor arata asa:

Meniul vazut de utilizatori poate fi deschis prin butonul “+” si va arata asa:

In tabul “Floating” din pagina de configurare a plugin-ului puteti adauga si butoane de partajare in lateralele paginilor. Aici puteti alege urmatoarele lucruri: pozitia lor pe ecran, tipurile de dispozitive pe care sa apara, dimensiunea lor si fundalul.

In partea de jos a paginii salvati setarile si gata, butoanele sunt afisate si complet functionale pe site.

Distribuie: