instalare wordpress

Instalare platforma WordPress in Cpanel

Pentru a putea folosi platforma WordPress, este nevoie doar sa urmati acesti pasi:

Pasul 1

Inainte de toate va trebui sa descarcati kitul de instalare a ultimii versiuni de WordPress de pe urmatorul link: https://ro.wordpress.org/download/.

Pasul. 2

Conecteaza-te la contul de Cpanel de serverul pe care urmeaza sa adaugi noul tau site si selecteaza de la categoria “Databases” optiunea “MySQL® Databases”. Aici trebuie sa creezi prima oara o baza de date pe care va trebui sa ii dai un nume, folosind prefixul utilizat automat de server si un utilizator, care, deasemenea va folosi implicit un prefix. Dupa ce ai facut aceste doua lucruri, din partea de jos a paginii va trebui sa atribui utilizatorului creat o baza de date, respectiv cea pe care ai creat-o anterior, lasand selectata optiunea “Toate privilegiile”. Este foarte important sa iti notezi denumirea bazei de date, a utilizatorului, precum si parola generata, pe care le vei folosi in pasul 4.

Pasul 3

In pagina principala de la Cpanel, selectezi din categoria “Files” si alegi optiunea “File manager”. Acest lucru iti va deschide automat o pagina nou intr-un alt tab, in care vei vedea toate folderele de pe server necesare pentru site-ul tau web intr-un meniu amplasat in stanga. Momentan, vei alege folderul “public_html”, si vei incarca fisierul de arhiva .zip (cel descarcat de pe site-ul oficial WordPress). Incarcarea fisierului se va realiza deasemena intr-o fereastra noua, pe care o vei inchide dupa ce bara care indica statusul incarcarii fisierelor isi schimba culoarea din albastru in verde. La finalizarea incarcarii fisierelor, puteti inchide ultimul tab si reveniti la folderul cu denumirea “public_html”. Acum veti observa ca acesta nu mai este gol. Apasam click dreapta pe fisierul .zip si selectam “extract files”. Acum wordpress-ul este pregatit pentru instalare.

Pasul 4

Intr-un tab nou, scrieti adresa URL a domeniului pe care il aveti setat pentru serverul dumneavoastra (www.domeniultau.com) si apasati enter. Veti vedea un meniu de configurare a WordPress-ului (configurarea fisierului wp-config.php). In prima fereastra va trebui sa selectati limba pe care site-ul o va folosi. In continuarea vor trebui completate cateva rubrici care contin informatii esentiale, respectiv numele bazei de date, a utilizatorului si a parolei pe care le-ati generat in Pasul 2. In acest mod va veti conectea site-ul la baza de date specifica.

In ultima fereastra veti putea crea un utilizator, o parola si o adresa de email pentru logarea la panoul de control WordPress. Acestea sunt necesare in special pentru situatiile cand va uitati parola de logare la site, fapt ce duce la imposibilitatea accesarii tabloului de bord WordPress, prin intemediul caruia puteti gestiona paginile, articolele, plugin-urile, statisticile, comentariile, categoriile, etc. Dupa ce ati introdus toate datele solicitate, puteti apasa butonul “ruleaza instalarea”.

Pasul 5

Dupa ce instalarea este completa, veti putea sa va conectati la site-ul dumneavoastra oricand de pe orice dispozitiv folosind adresa URL a site-ului urmata de /wp-admin/ (www.domeniultau.ro/wp-admin/). Pentru siguranta datelor dumneavoastra, precum si a fisierelor existente pe site, vi se va cere username-ul si parola de logare (introduse in ultima fereastra de la Pasul 4).

Distribuie: