despre backlink-uri

Importanta backlink-urilor pentru motoarele de cautare

Ce sunt backlink-urile?

Backlink-urile reprezinta o colectie de voturi de incredere pentru site-ul tau oferite de catre alte  pagini web, prin intermediul link-urilor. Prin adaugarea de link-uri  catre site-ul tau in continutul paginilor proprii, alte site-uri te pot recomanda ca fiind o sursa citata, respective una de incredere. De altfel, prin intermediul backlink-urilor, daca acestea sunt utilizate corect, traficul catre site-ul tau poate genera si o crestere.

Cum poti obtine backlink-uri pe cale naturala?

Obtinerea de backlink-uri pe cale naturala se realizeaza atunci cand alte persoane te mentioneaza sau te citeaza in postarile lor. Pentru a beneficia de acest lucru, va fi nevoie inainte de toate, binenteles, sa iti promovezi si actualizezi  continutul des.

Metode de obtinere backlink-uri gratuite:

  • Solicita blogurilor sa iti ofere posibilitatea de a deveni contribuitor prin publicarea de continut pe site-ul lor. Astfel, poti afisa link-uri catre site-ul tau sub forma de adresa a autorului sau ca sursa de citare. Aceasta metoda poarta denumirea de “Guest Post”.
  • Distribuie continut de pe site-ul tau pe retelele sociale. Cu siguranta daca acesta este relevant si bine scris, va fi distribuit mai departe in comunitate si va aduce trafic.
  • Inscrierea in Directoare. Desi multe persoane considera ca aceasta nu este o metoda recomandata, credem ca aceasta modalitate poate reprezenta un continut relevant prin intermediul caruia poti obtine un “vot de incredere” pentru site-ul tau.
  • Implicarea activa in discutiile de pe forumurile din domeniul tau de activitate. Astfel poti ajuta persoane care cauta solutii pentru diverse problem prin distribuirea unor material/postari de pe site-ul tau care sunt relevante pentru subiectele respective.

Evitati cumpararea de backlink-uri

Pe internet pot fi gasite numeroase oferte publicate de diverse site-uri prin intermediul carora pot fi achizitionate backlink-uri la preturi de “duzina”. Utilizarea acestor servicii fac parte din tehnicile “Black Hat”, pentru ca reprezinta metode de “pacalire” a motoarelor de cautare in ideea de a obtine un o pozitie mai buna.

 De ce nu sunt recomandate?

  • Pot provine de la site-uri care nu sunt bine vazute de crawlerele Google (procentul de spam poate fi mare)
  • Nu poti controla link-urile.
  • In cazul in care anumite site-uri sunt inchise, pot ramane o gramada de link-uri rupte care fac trimitere catre site-ul tau.
  • Nu puteti controla continutul de pe paginile in care acestea sunt publicate (acesta poate fi duplicat sau  sau  nerelevant pentru nisa ta).
  • Backlink-urile trebuie sa vina in permanenta pe cale naturala si sa nu aibe fluctuatii anormale de volum (de exemplu, poti deveni suspicios pentru crawlere daca intr-o anumita luna primesti un volum mare de backlink-uri, poate chiar cateva zeci de mi, iar in celelalte luni nu primesti niciunul.)
Distribuie: