cum sa te pregatesti pentru jobul de copywriting

Cum sa te pregatesti pentru jobul de copywriter

Fie ca vorbim despre un job care se desfasoara in mod fizic, si pe care il poti obtine dupa absolvirea unor studii superioare. Fie ca discutam, despre un job de freelencer, in ambele situatii vorbim despre anumiti pasi care trebuie urmati ca la carte.
Cv-ul este cartea ta de vizita, dar la fel si un portofoliu. Pentru a atrage clienti noi, ai nevoie de un portofliu care sa te recomande. Clientii vor sa vada un intreg portofoliu cu ceea ce ai lucrat, vor sa vada rezultatele tale si cum ideile tale au ajutat un business sa creasca.


Un portofoliu pentru cineva care este la inceput se poate crea prin doua modalitati:


1.Fie alegi sa lucrezi intr-o agentie de marketing care are nevoie de cineva pentru acest job. Si accepta faptul ca esi la inceput, iar ei pot sa iti ofere si un training foarte bine conceput, care sa te ajute. Aceasta ar fi varianta ideala.
2.Varianta a doua nu pare foarte friendly pentru toti. Aceasta propune sa iti cauti tu clienti noi pentru care sa lucrezi in mod gratuit. De multe ori, nu este o ideea prea placuta pentru ca tu vrei sa castigi, dar in orice domeniu exista un punct de inceput. Iar acesta poate fi inceputul tau. Pe parcurs cei care percep bani multi se vor simti deranjati, pentru faptul ca le poti strica piata. Dar asta nu trebuie sa te traga in jos, pentru ca tu ai nevoie de un portofoliu, ai nevoie sa capeti experienta si sa iti pui in practica toata creativitate.


Daca alegi varianta a doua, trebuie sa stii cateva lucruri foarte importante.


Chiar daca interesul tau este sa iti creezi un portofoliu, trebuie sa ai niste standarde impuse. 1.Nu alege sa scrii despre o nisa care nu te atrage, acest aspect se va vedea in modalitatea de scriere si nici nu te va motiva sa fii foarte creativa.
2.Alege-ti clienti cu care sa rezonezi, care sa te lase sa vii cu idei noi pentru business-ul lor, care sa fie open mind catre schimbari. Un client care vrea sa fie doar cum vrea el, te va presa si te stresa. Nu vei putea sa evoluezi, are standardele lui iar tu trebuie sa te adaptezi.
3.Nu-ti fie teama sa ceri feedback. Ai nevoie sa stii daca materialele pe care le furnizezi sunt in conformitate si cu ideile clientilor tai.
4.Ai tot dreptul sa spui ”Nu” daca este ceva ce te deranjeaza.
5.Nu te baza doar pe faptul ca scrii, alege sa citesti constant, sa te dezvolti si sa fii intr-o continua cautare de informatii de actualitate.
Fie ca lucrezi in mod gratuit sau platit, portofoliul tau poate fi impecabil. Tine doar de tine si de cat de mult iti doresti tu sa realizezi acest lucru. Pe clienti ii intereseaza ceea ce tu ai creat, faptul ca nu ai fost platit este ceva ce nu ii priveste.

Distribuie: