recuperare parola wordpress

Cum sa iti recuperezi parola de logare WordPress

Ai uitat parola de conectare la partea de back-end a site-ului WordPress ? Nu este nici o problema, schimbarea parolei se poate realiza in doar cateva minute, folosind una din cele doua metode de mai jos:

  1. Conecteaza-te la pagina de logare a site-ului prin adresa URL “www.domeniultau.com/wp-admin”. Pe aceasta pagina vei avea sub campurile de adaugare nume si parola optiunea “ai uitat parola?”. Daca dai click pe acest link iti va aparea o fereastra pop-up prin care va trebui sa introduceti emailul user-ului inregistrat pe site si sa apesi pe butonul “trimite”. Vei primi pe mail un link catre o pagina in care iti crea o noua parola. Din acest moment te poti loga la site-ul tau WordPress cu User-ul obisnuit insotit de noua ta parola.
  2. Daca mail-ul asociat contului de WordPress numai este valid sau pur si simplu oricat ai solicita, nu primest linkul de schimbare parola in casuta ta postala online, poti incerca sa rezolvi aceasta situatie direct de pe server, prin intermediul contului de Cpanel, care gaszduieste site-ul tau. Ce trebuie facut? Cauta sectiunea “phpmyadmin” si deschide baza de date atribuita website-ului tau. Cauta tabelul cu numele “_user” (inaintea numelui va exista un prefix specific) si secteaza sa editezi randul in care sunt salvate datele contului tau de utilizator pentru WordPress. Aici poti rescrie o parola noua, iar ca valoare in coloana “functions” selectezi MD5. Dupa ce ai facut acesti pasi, apasa pe “Go” si gata. Te poti loga cu noua parola in pagina “www.domeniultau.com/wp-admin”.

Distribuie: