custom gields in wordpress

Cum sa adaugi campuri personalizate in postari fara sa folosesti un plugin

Ce sunt campurile personalizate?

Campurile personalizate sunt niste input-uri care odata create, pot afisa sectiuni noi in cadrul postarilor. Fie ca este vorba de campuri text, imagini, video. Ele pot fi afisate in pagina postarilor in doua moduri: fie le atribuim din pagina de editare articol un hook iar ele vor fi afisate automat, fie folosim functia get_post_meta() pentru a le introduce in fisierul single.php.

De ce am nevoie de campuri personalizate?

Cateodata vei avea nevoie sa adaugi anumite campuri sau sectiuni cu diverse informatii despre continutul postarilor tale. Spre exemplu, daca scrii un blog despre filme, va fi necesar sa utilizezi detalii precum: anul lansarii, numele actorilor care joaca in film, numele producatorului, etc. Implicit, WordPress-ul ofera aceasta posibilitate gratuit si usor de folosit.

Cum poti crea un camp personalizat!

Pentru a incepe sa creezi campuri personalizate, va trebui sa deschizi pagina de creare sau editare a unei postari. In partea din dreapta sus a paginii va trebui sa dati click pe cele 3 puncte aliniate vertical pentru a deschide meniul de optiuni, dupa cum este aratat in imaginea de mai jos.

Din acest meniu vom selecta ultima optiune de jos, respectiv “preferinte”. Acesta va deschide automat un pop-up care arata asa:

In continuare vom selecta din meniul din partea stanga “panouri”, apoi vom activa optiunea “campuri personalizate”. Dupa ce am facut acest lucru va trebui sa dam un refresh la pagina pentru a putea vedea acum sectiunea de creare/editare campuri personalizate. Sectiunea va arata asa:

In partea din stanga va trebui sa alegem una din urmatoarele optiuni:

  1. Daca vrem ca aceste campuri sa le atribuim unor hook-uri WordPress, atunci putem selecta din acel drop-down.
  2. Daca vrem sa cream un nume nou, atunci vom da click pe optiunea “introdu unul nou”. Acest lucru va inlocui input-ul de selectie de mai sus cu unul de tip text in care putem introduce numele.

In partea din dreapta a sectiunii va trebui sa scriem o valoare.

Cum afisez campurile personalizate in pagina articolului?

Pentru a putea afisa campurile create, va trebui sa deschidem pentru editare pagina single.php a temei. Aici vom introduce in interiorul buclei while urmatorul cod dupa cum este aratat mai jos.

<?php while ( have_posts() ) : the_post(); ?>

        <?php echo get_post_meta($post->ID, 'nume', true); ?>

<?php endwhile;?>

Va trebui inlocuit cuvantul “nume” din cod cu denumirea pe care ati dat-o campului respectiv.

Unul din dezavantajele utilizarilor campurilor personalizate din WordPress consta in faptul ca nu poti adauga implicit decat pana la maxim 30 de astfel de campuri. Pentru a putea adauga mai multe, va trebui sa introducem urmatorul cod in fisierul functions.php.

add_filter( 'postmeta_form_limit', 'nume_functie_pt_limita_campurilor_personalizate' );
function nume_functie_pt_limita_campurilor_personalizate( $limit ) {
    return 200;
}

In acest cod vom apela un hook (postmeta_form_limit) caruia ii vom atribui valoarea unei functii create de noi ulterior, respectiv nume_functie_pt_limita_campurilor_personalizate() . In exemplul de mai sus noi am stabilit limita la 200, insa o puteti modifica dupa caz.

Distribuie: