cupoane de reduceri woocommerce

Cum adaugi un cupon pentru reduceri

Magazinul online devine mai atractiv pentru clienti atunci cand acestia gasesc diverse oferte avantajoase in el. Cupoanele de reduceri pot genera intr-un mod surprinzator abonati sau clienti extra.

Modulul Woocommerce vine la pachet cu posibilitatea adaugarii unor astfel de cupoane de reduceri ce pot fi setate si activate pentru toate produsele sau pentru doar o parte din acestea. Partea interesanta este ca puteti crea si personaliza cupoanele oricum doriti. Spre exemplu puteti opta pentru o suma minima sau maxima la care sa poata fi folosit sau chiar pentru o perioada de valabilitate a acestora.

Cum puteti crea cupoane de reduceri

Pasul 1.

Pentru a incepe sa creati cupoane de reducere va trebui inainte de toate sa fiti logat pe site-ul WordPress. Din meniul lateral al panoului selectati Marketing>Cupoane, asa cum este aratat in imaginea de mai jos.

Pasul 2.

In continuare selectati “Adauga cupon” din partea de sus. Dupa ce ati facut acest lucru, va aparea urmatoarea fereastra:

Pasul 3.

In campul de sus care contine textul valoarea “Cod cupon” va trebui sa setati un cod care va putea fi folosit de catre clienti in pagina de “Cos”, inainte de a face plata pe site. Puteti face acest lucru manual prin adaugarea unui cuvant (spre exemplu “craciun” daca cuponul este creat in preajma sarbatorilor de iarna) sau prin apasarea butonului “Genereaza codul de cupon” pentru a adauga la intamplare un cod.

Pasul 4.

Mai jos intalnim o sectiune de personalizare a cuponului, cu trei file principale. In prima fila, intitulata “Generale” aveti un formular in care va trebui sa setati urmatoarele:

  • Tip de reducere – selectati daca reducerea va trebui sa fie exprimata in procentaj sau fixa.
  • Valoare cupon – setarea valorii sumei reduse. Daca completati spre exemplu cu “10” iar la rubrica anterioara ati selectat un tip de reducere procentuala, cuponul va genera un pret cu 10% mai mic. Daca ati optat pentru reducere fixa, atunci pretul final va fi cu 10 Ron sau Euro mai ieftin, in functie de ce moneda aveti setata ca implicita pentru magazin.
  • Optional, puteti bifa daca oferiti livrarea gratuita persoanelor care folosesc codul de cupon, in caz contrar, lasati nebifat.
  • In ultimul camp veti putea selecta o data de expirare a cuponului. Daca vreti ca acesta sa fie permanent, lasati campul necompletat.

Pasul 5.

In a doua fila, intitulata “restrictii de utilizare” veti putea seta urmatoarele aspect:

  • setati o suma minima si una maxima pentru care poate fi utilizat cuponul. Spre exemplu, puteti opta ca reducerea respectiva sa fie numai pentru cosurile de cumparaturi care contin produse cu o anume valoare totala minima, sau care sa nu depaseasca o anumita suma maxima. Daca nu detineti aceste date, puteti lasa campurile goale.
  • puteti opta daca acest cupon va putea fi aplicat impreuna cu alte cupoane.
  • puteti opta ca reducerile cuponului sa nu se aplice la produsele din magazin care sunt deja la oferta (au adaugat un pret de vanzare, diferit de cel general).
  • In ultimile 4 campuri puteti adauga produsele sau categoriile pentru care vreti sa aplicati cuponul, respectiv produsele sau categoriile pe care vreti sa le excludeti. Daca cuponul se aplica pentru toate produsele, lasati campurile necompletate.

Pasul 6.

In ultima fila va trebui sa completam urmatoarele aspecte:

  • puteti opta de cate ori poate fi utilizat in total cuponul in magazinul online.
  • puteti opta pentru cate utilizari ale cuponului pot fi aplicate de catre un singur client. Daca vreti ca o singura persoana sa nu il poata utiliza mai mult de o singura odata, setati “1”.

Dupa ce ati completat toate aceste campuri, selectati “publicare” din partea dreapta a ecranului pentru generarea cuponului.

Distribuie: